Larissa

Larissa “Toen ik een jaar of veertien was kwam ik zelf voor het eerst bij de fysiotherapeut. Ik zag meteen dat het een vak is met veel verschillende kanten: enerzijds het werk in de behandelkamer, anderzijds het werk in de oefenzaal. Daarnaast was ik erg blij dat de fysiotherapeut mij zo goed kon helpen zodat ik natuurlijk snel weer kon voetballen! Kortom: het helpen van mensen en het sociale aspect sprak me aan en dat is altijd zo gebleven.”

“Een behandeling is voor mij geslaagd als de patiënt weer een stap dichterbij zijn/haar einddoel is. Dit einddoel kan voor iedereen anders zijn. Een patiënt met een nieuwe heup wil misschien wel gewoon weer goed kunnen lopen, terwijl bijvoorbeeld een medewerker in de zorg fysiek gezien (nog) veel meer aan moet kunnen.”

“Er zijn best veel mensen die maanden of zelfs jaren met een klacht rondlopen. Als ze na één behandeling groot verschil merken, is dat natuurlijk hartstikke mooi! Soms geloven ze zelfs niet dat ‘één naaldje’ al zoveel effect kan hebben. En soms verbaas ik mezelf, mijn collega’s én de patient. Zo kreeg ik tijdens de opleiding voor oedeemtherapie een mooie casus in de praktijk. Een vochtbult, waarvan ik dacht “hé, dit is tijdens de lesdagen ter sprake gekomen, laat ik gewoon wat ik tijdens de opleiding al geoefend heb in de praktijk gaan brengen”. Na één keer behandelen was er zo’n enorm verschil! Ik was stiekem blij dat ik mijn collega er vóóraf (ook) bij betrokken had, zodat we het allemaal met eigen ogen konden zien. Maar voor onze patiënten zijn verbeteringen natuurlijk het fijnst!”

Specialisaties/cursussen/opleidingen:

2017: Dry needling

2017: Easy taping methode

2018: Orthopedie netwerk (totale heupprothese, totale knieprothese, voorste kruisbandrevalidatie)

2019: Oedeemtherapie (Manuele lymfedrainage ad modum Vodder)