Jan

“Als kind van tien kwam ik bij de fysiotherapeut: ik was zo onder de indruk dat het meteen duidelijk was wat ik later wilde doen. En in al die jaren is er in mijn enthousiasme nog niets veranderd. Het is dankbaar werk om samen met iemand zijn of haar probleem (hulpvraag) op te lossen. Niet alleen de ingewikkelde klachten, maar juist ook de ‘simpele’ klachten die een grote impact kunnen hebben op mensen hun dagelijkse functioneren.”

“Soms maak je bijzondere dingen mee. Er kwam eens een meneer de praktijk binnen die een afspraak wilde voor de klachten in zijn rug. Na wat vragen en een kort lichamelijk onderzoek gaf ik hem het advies toch even naar de huisarts te gaan voor een röntgenfoto – bleek er een wervel gebroken te zijn na een val van de trap. De volgende dag kwam hij terug om te vertellen dat hij blij was met het advies én met het feit dat we niet meteen tot behandeling over waren gegaan. Een ander voorbeeld is een situatie die ogenschijnlijk uitzichtloos leek, maar die compleet werd bijgesteld na goed overleg met een bedrijfsarts. Door een rigoureus andere aanpak kon de patiënt uiteindelijk relatief snel terugkeren op de werkvloer, waar eigenlijk langdurige afwezigheid werd verwacht. In zulke gevallen wordt je gesterkt in je streven een betekenisvolle bijdrage te leveren.”

Specialisaties/cursussen/opleidingen: Master Manueel therapeut, dry needling (ook voor kaak- en hoofdpijnproblemen), cursusbegeleider dry needling, echografisch onderzoek bij spier- en peesklachten.